Coraz więcej narzeczonych rezygnuje z urządzania hucznego wesela na ponad setkę osób i zamiast niego organizuje obiad dla najbliższych osób w restauracji. Z jakimi kosztami musimy się wówczas liczyć?
Nie każdy przepada za głośnymi imprezami w stylu tradycyjnych polskich wesel. Gdy nie chcemy jednak rezygnować z ugoszczenia najważniejszych dla nas osób, warto pomyśleć o przygotowaniu uroczystego obiadu po zaślubinach w kościele albo w urzędzie.
Na takie skromne i kameralne wesele decyduje się obecnie coraz więcej narzeczonych, którzy pragną dzielić swoje chwile wyłącznie z najbliższymi sobie osobami. To także doskonały wybór wtedy, gdy nie chcemy przeznaczać na ten cel sporej sumy, ponieważ to właśnie wesele generuje najwięcej kosztów.
Zatem, na jaki wydatek należy się wówczas przygotować? Zapraszamy do sprawdzenia naszego poradnika!
Wesele w restauracji – przykładowe ceny
Cena urządzenia wesela w obiekcie takim jak restauracja Lublin czy w innym mieście zależna jest przede wszystkim od wybranej przez nas oferty.
Gdy chcemy urządzić niewielkie przyjęcie, które będzie włączało obiad i zimne przystawki, wówczas musimy liczyć się z kosztem około 90-100 złotych za osobę. Gdy dodatkowo chcemy zamówić ciasta bankietowe, wtedy koszt może wzrosnąć do 110-120 złotych za gościa. Jeśli interesuje nas dłuższa impreza, która będzie obejmowała kilka dań ciepłych, wtedy koszty mogą podskoczyć już nawet do 150-200 złotych za jednego gościa.
Jeśli dodatkowo zależy nam na zamówieniu tortu weselnego, koszt będzie wynosił wtedy dodatkowo 6-10 złotych za jedną osobę.
Zatem wtedy, gdy na naszym kameralnym weselu ma znaleźć się około 20 osób, musimy zapłacić za nie od około 1800 do 4000 złotych w zależności od wybranej oferty.
Pamiętajcie o wcześniejszej rezerwacji!
Także wtedy, gdy zamierzamy urządzić krótkie, kameralne wesele w restauracji, powinniśmy pamiętać o tym, aby wykonać wcześniejszą rezerwację w wybranym obiekcie. Tylko wtedy możemy mieć pewność, że danego dnia będziemy mogli liczyć na najlepszą obsługę.